Komité og æresgjester

Fantastika 2001

Kulturhuset i Stockholm, 15.-17. juni

Swecon i 2001 var i Stockholm. Fantastika var eksempel på en «bred front»-kongress, der de litterære og fanniske fans var forsterket av mediafans (Stockholm Trekkers), tegneserieelskere, Tolkien-entusiaster og live/kostyme-folk.

Kongressen hadde bra lokaler i Kulturhuset i sentrum av Stockholm. Kulturhuset har tydeligvis lagt seg på en «grasrot-linje». Utenfor stod det oppfordringer om å lytte til nye band, se kunstfilm og - lese fanzines.

Æresgjester var Robert Rankin og Robin Hobb (AKA Megan Lindholm). Seriehedersgjest var Pierre Christin («Linda og Valentin»), svensk æresgjest Karolina Bjällerstedt Mickos og fanhedersgjest Ben Roimola.

PC på Sergels torg

Besøkstallet anslås til å ligge noe under 300. Da er også gratisinnslipp med.

Fantastika var etter undertegnedes mening en sjarmerende og interessant kongress. Nå fikk jeg selvsagt ikke med meg alt, tiden går fort på reise, men det var god stemning og svært sosialt. I tillegg viste Stockholm seg fra sin beste side.

Øverst ser du kongresskomitéen og æresgjestene tre frem på scenen i storsalen. Du kan nå bli med meg på en liten fotografisk reise gjennom min helgetur til Stockholm.

- PCJ

På vei til Stockholm
Glimt fra programmet
Liv utenom programmet
Ekskursjoner i Stockholm
Middag og prisutdeling
Kostymekonkurranse og opptreden


Fantastika 2003

Rapport fra Fantastika 2003

Til PCJs fanzinesider


Swecon 2003 - sf-kongress i Uppsala