Hvem vinner pris denne gang?

Middag og prisutdeling

Kongressmiddag fant sted lørdag kveld i den andre enden av Kulturhuset. Restaurant Red Square er oppkalt etter energidrikken og «rusbrusen» av samme navn. Maten, svinefilet, var helt OK, og kom raskt på vårt bord, selv om tilbehøret kom mer hulter til bulter.

SKRIVA

Til maten drakk jeg en hveteøl og prøvde meg deretter på en blå og oransje flaske «Vodka Red Square Irn-Bru» med koffein, taurin, ginseng og fem og en halv prosent alkohol. Noe spent hevet jeg glasset til leppene. Det smakte - Villa Farris! Eventuelt Villa Farris med et stenk sprit (naturlig nok).

Som her hjemme delte man ut endel priser under middagen. Ahrvid Engholm og kolleger fra SKRIVA-listen delte ut heder og ære til en rekke deltagere i en novellekonkurranse.

SFF

Anders Bellis fortalte hvem som hadde vunnet medlemsavstemningen i Sveriges Fanzineförening, en APA som er åpen for alle og noe av et sentrum for den svenske fanzineaktiviteten. Lesernes mening var at R. Berghorns Minotauren hadde best grafisk form, at Anna Åkesson var den beste skribenten, og at det beste fanzinet i fjorårets sendinger var SFF-Bulletinen/Amazine redigert av Molle Kanmert og Bellis selv

Den mest prestisjefylte prisen i svensk fandom er Alvarpriset (den skiller seg fra «Den gyldne Cola» ved at den ikke så mye er en pris for lang og tro tjeneste, men for de som både har bidratt med mye og ennå er «up and coming», selv om den på nittitallet har blitt tillagt mer av det førstnevnte aspektet).

Carolina Gómez Lagerlöf stod for utdelingen i år. Vinner ble den unge fanzine- og kongressfanen Anna Åkesson. Prisen var en morsom lyspærekonstruksjon, og såvidt jeg vet ny av året.

I tillegg fikk hun noen tusen kroner, som hun sporty nok vil la gå i kassen til sitt kongressprosjekt i Göteborg i september.

«Åka»s seier vakte stor allmen jubel blant de som var med på middagen.

Alvar


Videre til kostymekonkurranse og opptreden
Tilbake til hovedsiden
Til PCJs tekstside