Liv utenom programmet

Les fanziner!

Fredag kveld dro de tre nordmennene og Dave Lally med Urban Gunnarsson til en asiatisk restaurant nede i Drottninggatan. Vi valgte alle asiatisk buffet og mongolsk grill, med andre ord mye godsaker, selv om man nok savnet noen finesser. Jeg noterte meg derimot at grillen hadde tynnskåret hjorte- og rensdyrkjøtt. Det er noe jeg ikke har sett på tilsvarende restauranter i Norge, og denne type kjøtt var faktisk slettes ikke uegnet til denne type tilberedning. Det som nok trakk mest ned med restaurantbesøket var et sjeldent sett rot med bestilling og regning, men det ordnet seg.

Det må sies at Fantastika var en for mitt vedkommende virkelig sosial kongress, der jeg ble trukket inn i stadig nye samtaler med gamle kjente og nye bekjentskaper. Det var da også tydelig at de fleste andre trivdes i hverandres selskap.

Ben Roimola spontanauksjonering middelalderdans

I tillegg til fritt sosialt samvær og inntak av forfriskninger hadde komitéen lagt opp til noen aktiviteter i hallen. På søndagen kunne de som ønsket det delta i middelalderdans.

En frivillig aktivitet var røyking i røykehjørnet som ble opprettet av hensyn til endel gjester og fans. Det ble siden gjenstand for en ukes debatt på e-postlisten Sverifandom, en debatt jeg ikke skal gjenta her. Uansett var det alltid nok folk utenfor selve programrommene til at det var liv.

røykehjørne

Ellers besøkte jeg en Press Stop-kiosk rett i nærheten av Kulturhuset og plukket med meg Moskovskij Komsomolets - som hadde forandret seg siden sist jeg leste den - og Argumenty i fakty. I tillegg kjøpte jeg to populærhistoriske tidsskrifter viet Den amerikanske borgerkrigen.

SF-Bokhandeln var vi tre nordmenn også innom, og jeg fant et par bøker jeg hadde notert meg i bakhodet. Første gang jeg var innom SF-Bokhandeln var vel for nesten ti år siden, og jeg må si at jeg er imponert over butikkens vekst i areal og vareutvalg.

Videre til ekskursjoner i Stockholm
Tilbake til hovedsiden
Til PCJs tekstside