På vei til Stockholm

Også for hobbiter...?

Karlstad er første større sted på bilveien fra Oslo til Stockholm. I denne vakre byen bygger man ikke bare leiligheter for mennesker, men tydeligvis også hobbithull.

I Karlstad er det Systembolag med stor, selvbetjent ølavdeling. Nå kan det godt være at andre Systembolag har større sortiment, men når vi har bilet til svenske kongresser har jeg gjerne tatt turen innom her. Noe mer blasert er jeg blitt etterhvert, men sammenlignet med norske forhold gir det stadig «liten gutt i leketøysforretning»-følelsen. Fikk som vanlig plukket med meg noen godbiter fra De Britiske Øyer og Belgia.

Den irske fanen og tv-eksperten Dave Lally, som var gjest på Fantastika, utrykte sympati med svenske fans som måtte betale så mye for øl. Jeg prøvde å forklare at svenskene var heldige, fordi norske priser på importert øl er langt mer stive, men jeg tror ikke jeg trengte helt inn.

Det er etterhvert blitt endel bilturer til svenske kongresser. Siden jeg ikke kjører selv er jeg avhengig av å sitte på med andre. Initiativtager til Sverige-reiser Herman Ellingsen fortjener ros for sin vilje til å trekke med seg andre på sine kjøreturer, samt organisere reisen.

Denne gang var det Herman, Johannes Berg og jeg som delte en leiebil tur-retur Stockholm.

industri

På vei til Karlstad kjører vi igjennom Grums kommun. Celluloseindustrianlegget i Grums er stadig imponerende.
Siden lokalbefolkningen tydeligvis ikke produserer postkort med bilde av verket, får man knipse det selv.

Ved siden av motellet og bensinstasjonen lokker et skilt med Grums sentrum til høyre...

Grums centrum?

Videre til noen glimt fra programmet
Tilbake til hovedsiden
Til PCJs tekstside