Conviction, juni 2007

Panel på lørdagen

Conviction (15.–17. juni 2007), som også var Swecon 2007, er ikke blant de største Swecon-ene jeg har vært på. Ifølge tall jeg fikk på søndagen var det 70–75 besøkende, komité og dagsbiletter inkludert. Som andre kongresser jeg har vært på i Göteborg så var også Swecon X preget av endel programendringer og improvisasjon. Allikevel var Conviction en svært trivelig kongress. Faktisk syntes jeg det var den mest gøyale kongressen jeg har vært på på en god stund. Det var altså artig å være kongress i Göteborg igjen, og i det hele tatt ble det en riktig morsom helg. Det var også hyggelig å se at de kongressaktive tydeligvis kom fra litt forskjellige miljøer og fangenerasjoner, men hadde funnet sammen i godt samarbeid. Det virket ihvertfall som om de også hadde det gøy.

morgan (25K)

Æresgjester var Richard Morgan og John Ajvide Lindqvist. Nå har jeg dessverre (ennå) ikke lest noe av de to hedersgjestene, men begge ga et positivt inntrykk. John Ajvide Lindqvist var en vant og profesjonell forteller. Selv fikk jeg med meg deler av hans anekdote om da han drev research hos det offentlige til sin andre bok: Han var redd for å bli oppfattet som en galning, men møtte faktisk etter noe nøling godvilje, og fikk litt hjelp fra det svenske regjeringsapparatet. Richard Morgan var en glad og kvikk person, og virket også som en ressurssterk forfatter.

Vokter fengselsdirektør

Kongressmiddagen var sjeldent morsom: Fangevoktere geleidet oss, the convicts, til langbordene. Først fikk vi vann og brød, for selv det var mer enn vi fortjente. Deretter fikk vi beskjed om at vi var dødsdømt. Til gjengjeld skulle vi da få vårt siste måltid, som viste seg å være god, indisk buffet. Til dessert var det flott, lokal iskrem fra firmaet Lejonet och Björnen.

Fra middagen

En annen positiv opplevelse var dead dog party på puben The Rover søndag. Dette stedet, som også er 1. tirsdagsstedet til fandom i Göteborg, har et utmerket utvalg av edlere øltyper. I tillegg til produkter fra bryggeriene Oppigård og Nynäshamn prøvde jeg en frisk IPA fra det lokale bryggeriet Dugges.

Som vanlig hadde Alvarfonden salgsbord med mange fristelser. Egentlig har jeg gitt meg selv kjøpsforbud på bøker, men jeg kunne ikke motstå blant annet «Den røde planet» (den norske oversettelsen av Red Planet, GGG-serien, 1954), eid av Appeltofft selv.

Musikk

Til neste år blir det hele tre kongresser i Sverige: Uppsala, Stockholm og Linköping (sistnevnte er Swecon 2008). Det blir en utfordring for reisekassa...

– P.C.

Bildene, ovenfra og nedover:
Panel, svensk hedersgjest i midten.
Britisk hedersgjest signerer.
Øvrige bilder er fra middagen og lørdagskvelden.

Tilbake til bloggen min

Til mine øvrige kongressrapporter, bokomtaler m.m.